Isteni & extra gyors tagliatelle

ebéd és vacsora ötletek

Bevallom legszívesebben tésztát ennék tésztával. Ugye szörnyű?! Nem tehetek róla, nagyon imádjuk és nagyon gyorsan elkészíthető. Emellett ezerféleképpen variálható. Kell ennél több!? Ha van rá lehetőség, akkor magam készítek tíztojásos házi tésztát, ha erre éppen nincs, nagyon örül a fejem, ha találok spenótos tagliatelle tésztát a boltban (~szélesmetéltethez hasonló tradicionális olasz tészta). Még ennél is jobban örül, ha a hűtőpultban találok friss tésztát, mert annál nincs jobb. Vagyis van, a házi.

image

Isteni & extra gyors brokkolis-csirkés tagliatelle

A következő recept egy az ezer variáció közül

1 brokkoli
kb 250 g tészta
400 ml tej
kis doboz tejföl
1 evőkanál liszt
200-300 g többféle sajt
2 gerezd fokhagyma
2 csirkemell
fél dl fehérbor
kis olívaolaj
só, bors

A brokkolit felteszem főni, ha forr lentebb veszem alatta a lángot,és további 10 percig főzöm. A csirkemellet felkockázom, olíva olajon megpirítom. Felöntöm kb 1 dl vízzel, megfőzöm + fél dl fehérborral, belenyomom a fokhagymát, fűszerezem. A tésztát kifőzöm. Összeállítás: a brokkolit és a kész tésztát leszűröm, a húshoz keverem. Felöntöm a tejjel, tejföllel. Elkeverem benne a szószt, vagy a lisztes habarást és a reszelt sajtot. Habarás után még 10 percig kis lángon főzöm és kész is.

Ez egy hatalmas kedvenc! Nem szépítek, imádom. Hmm.. Én úgy eszem, hogy reszelek rá sajtot, ráolvasztom a mikróban, megszórom parmezánnal.. Na jó. Kész vagyok!

image

Isteni & extra gyors tagliatelle” bejegyzéshez 4ozzászólás

Hozzászólás