Brassói aprópecsenye, ahogy mi szeretjük!

ebéd és vacsora ötletek

Hétvégén egy egyszerű, ám annál finomabb fogást készítettem. Rájöttem amúgy, hogy a főzésben nem a megvalósítás a nehéz, hanem mire kitaláljuk, hogy mit akarunk enni.. Szörnyen bonyolult ugyanis kitalálni. Legalábbis nálunk! Szerencsére most a brassói már régen tervben volt, szóval sokat nem kellett gondolkodni!

image

Brassói aprópecsenye, ahogy mi szeretjük

Hozzávalók 3 személyhez

600 g karaj
1200 g krumpli
3 gerezd fokhagyma
1 vöröshagyma 
150 g szalonna
fűszerpaprika, majoránna, só, bors
1 fél tv paprika apróra vágva
200 g zöldborsó 
2 evőkanál vaj

A hagymát és a pár szelet szalonnát apróra vágom és zsírban/olajban megpirítom. A húst felkockázom, hozzáadom a hagymához, lepirítom. Ha kell öntök rá vizet. Fontos, hogy legyen leve, különben kiszárad a sütésnél. Felöntöm kis vízzel, majd fűszerezem. Közben a krumplit meghámozom, felkockázom, majd felteszem főni. Ha már nagyjából jó, beleszúrható a villa, leszűröm. A zöldborsót vajon megpárolom, sózom, borsozom. Előveszek egy nagy tepsit és eloszlatom rajta a húst, a krumplit és a borsót. 190 fokon (alsó-felső) 35-40 percig sütöm. Az első 15 percre ajánlott alufóliával betakarni.

image

Brassói aprópecsenye, ahogy mi szeretjük!” bejegyzéshez 7ozzászólás

  1. Ha karajból készíted a brassói aprópecsenyédet, jó étvágyat hozzá, de szerintem az száraz lesz. Sokkal jobb egy kicsit szaftosabb húsból csinálni, én minden esetben sertés diót vagy frikandót használok.

    Kedvelés

  2. NAGYON GUSZTUSTALANUL VAN TÁLALVA !

    Bocsi ! Ha már rá nézek is elmegy az étvágyam!!!

    A burgonya is csúnyán van összevágva !

    Az én Brassói aprópecsenyém sokkal finomabb és
    gusztusosabban is van tálalva .

    Igaz , ahány ház , annyi szokás !
    Ám én a szakács helyében nem hivalkodnék sem az elkészítésével,sem a hozzávalóival a
    tálalásával meg pláne nem .

    Kedvelés

  3. Itt valami nagyon nem stimmel, már az első pontnál! Ki az a pancser, aki szalonnát olajban süt???? Na, hagyjuk az egészet, kész röhej. a főzés is olyan, mint a politika, és a foci….mindenki ért hozzá….

    Kedvelés

  4. Szerintem a legjobb sertésszűzből készíteni. Én a burgonyát olajban kisütöm a fokhagymát a hús elkészültének (zsírjára sülés) pillanatában lereszelve adom hozzá a kisült burgonyával a serpenyőt rázva keverem a húshoz és adom a végén hozzá még rázogatás közben az őrölt pirospaprikát. Nekem a Brassói ízvilágának fő dominanciáját a majoranna , és a fokhagyma jelenti.

    Kedvelés

Hozzászólás