Neveljünk kovászt!

A kovászos kenyérsütés legelső lépése a kovásznevelés. Arra gondoltam, hogy ebben a #stayathome időszakban lehet többen belekezdünk a kovásznevelésbe, így elkészítettem a kovásznevelés rövidebb, nyomtatható verzióját. Használjuk ezt az időszakot sok jó dologra, neveljünk kovászt, süssünk otthon kovászos kenyeret! ❤️

A kovásznevelésről itt egy rövid, nyomtatható verzió, használjátok szeretettel:Lent pedig, összeszedtem azokat a legfontosabb bejegyzéseimet logikai sorrendben, amik elengedhetetlenek a kovászos kenyérsütés folyamatának elsajátításához. 

Jó, most úgy fogalmazok, mintha a világ egyik legbonyolultabb dolga lenne, pedig egyáltalán nem az, pusztán csak egy kis átkalibrálást igényel fejben. Ennyi. Rém egyszerű a képlet, hogyha leesett az a bizonyos kő. Addig pedig, mutatom hozzá az olvasnivalót.

Itt pedig a hosszabb, bővebb lére engedett blogbejegyzések a kovászneveléstől kezdve a kovászos kenyérsütésig:

Kovász-szerelem I. és Kovász-szerelem II. bejegyzésemben arról olvashatsz, hogy én hogy szerettem bele ebbe a varázslatos kovászvilágba. Kezdések érdemes elolvasni.

Hogyha megvan az elhatározásunk, hogy márpedig mi kovászt fogunk nevelni, akkor legelőször A kovásznevelés eszközei című bejegyzésemet ajánlom, majd írtam egy kis Előszót a kovászneveléshez (mire figyeljünk..), aztán belevágtam Kovásznevelés cím alatt. Végül pedig arról rizsázok, hogy milyen egy igazi Kovásszal az élet, írtam a kovászgondozásról is. 


Ha tetszett a bejegyzés, nagyon szépen köszönöm, ha nyomsz rá egy kedvelés gombot!
Szeretném megemlíteni PATREON oldalam, ami egyfajta borravalóként, lehetőséget nyújt, hogyha szereted, amit csinálok, akkor segítheted a munkám, hogy a jövőben is folytathassam!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s