Anya diós-baracklekváros sütije: Pávaszem

kelt tészta

Valami eszméletlen finom ez a süti. Anyától tanultam a receptet, ő nagyon sokszor szokta sütni. Egy rohanós hétköznap estébe is belefér a gyorsasága miatt. Kicsivel több, mint 1 óra alatt már készen is van sütéssel, mindennel együtt! 

Reklámok

A tésztája friss élesztős, de a kelesztésre nem kell várni, rögtön nyújtható és tölthető. És ha ez nem lenne elég szinte szétolvad a szánkban, olyan puha lesz. A dícsérethullám után akkor nézzük a receptet. Hihhi, de ez van, tényleg zsenike!

image

Reklámok

A töltelékhez a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját félretesszük. A tojásfehérjéket a porcukorral habbá verjük és elkeverjük benne a darált diót. A tésztához langyos tejben elkeverünk egy kávéskanál porcukrot, belemorzsoljuk a friss élesztőt. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk. Elkeverjük benne a porcukrot. A 2 tojássárgáját és az élesztős keveréket hozzáöntjük a liszthez és gyorsan összeállítjuk a tésztát, amit két gombócra szedünk. Lisztezett munkanapom kinyújtjuk tepsi nagyságú téglalapra. A kinyújtott tészta egész felületét bőven megkenjük baracklekvárral. A két hosszabbik oldalát elkezdjük feltekerni addig, amíg kb 3-4 cm-es hely marad közepén. A középen lévő üregbe kanalazom a kikevert tölteléket (felét az egyik rúdra, felét a másikra). 200 fokon 20-25 perc alatt megsütöm.

image

Hozzászólás