Pizza

Főételek

Írhatnám, hogy az eredeti, igazi olasz pizza receptje, vagy akár azt is, hogy a legtökéletesebb olasz remekmű és sorolhatnám még, de nem jelentek ki ilyet, mert már biztos mindenkinek a könyökén jön ki az ilyesmi.

Mindössze csak annyit írok, hogy ÉRDEMES elkészíteni.

HOZZÁVALÓK 2 nagy tepsinyi adaghoz:

  • 500 g liszt
  • 3 ek olívaolaj
  • 300 ml víz
  • 25 g élesztő (bevallom én mostanában instanttal dolgozok, túl sokszor selejteztem már ki a lejártakat a hűtőből)
  • 1 tk cukor
  • 1 tk só

Az élesztőt beleszórjuk a langyos cukros vízbe, felfuttatjuk. Közben a lisztet kimérjük, belemorzsoljuk a sót. Majd miután az élesztő kellően megkelt beleöntjük a lisztbe, plussz bele az olívaolaj. Mióta a Jézuskától megkaptam a szuper konyhai kisrobotgépemet szeretettel nyúlok a dagasztókar felé. Szóval bárki mondhatja rám, hogy lusta vagyok, ám sajnos én nem tudok úgy dagasztani, mint a nagymamám!

Miután a dagasztást kivégeztük, jöhet a kb. fél órás kelesztés. 50 fokra bekapcsolom a sütőt egy kis időre, amíg olyan kellemes nyári hőmérséklet lesz benne, aztán beteszem letakarva konyharuhával fél órára, de persze a sütőt kikapcsolom.

Kelesztés után 2 részre osztom a tésztát, 2 fincsi pizza lesz belőle. A feltét mindenkinek a saját fantáziájára van bízva.

Sütés előtt a lelkem: a tulajdonképpeni feltét valószínű sonka, ananász volt sűrűn megrakva rá mozzarella, olíva bogyó, bazsalikom, sajt. Avagy szalámis gombás volt, már nem igazán tudom, hamar elfogyott.

Hipphopp kész is. Ja igen, sütni olyan 185 fok körül szoktam, olyan fél óráig. Hát ez is tök válozó, tulajdonképpen attól függ mennyire vagyunk éhesek itthon, de általában fél óra. HAjrá!

 IMG_2698

IMG_2704

Hírdetés